Select Page
Aanwezig 10 juli 2018 : Moka Tales, Oma’s olifant, Valvekens, Icon, Tutti Passi, Chris Style, Moretti, Soup&Co.

Aanwezig 17 juli 2018 : Moretti, Valvekens, Chris Style, Tutti Passi, Soup&Co.

DE TOEKOMST VAN DE ALDESTRAAT

Eén van de eerste punten dat moest besproken worden is het de vraag of we eigenlijk nog wel voldoende voorstanders hebben om in de toekomst nog tijd en energie te steken in het organiseren van acties en evenementen in naam en functie van de Aldestraat.

Met het erg matige resultaat van de braderij in het achterhoofd moest dit toch even bespreekbaar worden gemaakt. Daarom de vraag, is het wel een goed idee om met een organisatie van een straatfestival aan de slag te gaan.

Blijkbaar zijn er toch nog genoeg initiatiefnemers die bereidwillig zijn om de handen uit de mouwen te steken en zich in te zetten om van onze straat één van de beste straten van Hasselt te maken.

Vergis u niet als handelaar. Soms horen we de profetische woorden “oh, maar wij hebben dat niet nodig, onze zaak draait goed genoeg”.

FEIT : iedereen heeft het nodig, op elke zaak staat een vervaldatum. En als de vervaldatum van uw zaak is bereikt zal het besef snel daar zijn dat het wel degelijk nodig is.

Daarom willen we iedereen nog eens een laatste keer proberen te motiveren u mee in te zetten voor de straat.

Voila, dat is eruit…dat gezegd zijnde.

FESTIV’ALDESTRAAT

Tijdens de laatste meeting is er besloten om dit evenement een jaar uit te stellen.

Eerst willen we de neuzen in dezelfde richting hebben. Het heeft nogmaals geen nut om een organisatie als een straatfestival te beginnen als het merendeel van de handelaars niet geneigd is om zich in te zetten.

We komen hier echter zeker nog op terug, want we zijn er uiteraard nog steeds van overtuigd dat we als straat toch wel een  verschil kunnen maken. We gaan alleen wat meer onze tijd nemen om iedereen achter de kar van de Aldestraat te krijgen.

STRAAT-BRAAI

Wat we echter wel gaan doen is de geplande straat-barbecue die we normaal voorzien hadden om het festival af te sluiten. Zij het nu in de ruime zin van het woord.

Niet alleen gaan we de lokale mensen van de Aldestraat en de omliggende straten uitnodigen, maar we nodigen iedereen uit die wil kennis maken met de mensen uit de Aldestraat.

HET PROJECT

 • De straat-braai zal een licht zuid-afrikaan tintje meekrijgen en zal doorgaan op zaterdag 15 september 2018 vanaf 18:00 u. tot zo lang we mogen van de stad Hasselt
 • Inschrijvingen zullen kunnen gebeuren via de AldestraatHasselt website en moeten gebeuren voor 1 september 2018.
 • Er zullen twee formules worden aangeboden (meer info weldra)
 • De mensen van Osteria Moretti zullen instaan voor de aanlevering van het vlees en de vis. Hiervoor zijn al de nodige contacten gelegd bij de leveranciers.
 • Het aanbod zal bestaan uit: hapjes, vlees en vis, groentjes en andere side dishes, wijn & water. (extra frsidrank en dessert afhankelijk van formule).
 • De correcte verkoopprijs moet nog precies worden bepaald.
 • Tijdens het evenement zal er muziek worden voorzien met DJ’s
 • De barbecues en tafels zullen worden geplaatst vanaf Moretti en dan richt de Hoogstraat. Zo kunnen we gebruik maken van het autovrije gedeelte en kunnen de mensen die in de garage onder Grutman moeten zijn ongehinderd binnen en buiten rijden.
 • Qua promote zullen er posters en flyers worden voorzien en op de website van AldestraatHasselt zal een aangepaste pagina worden voorzien. (meer info volgt weldra)

WAT HOPEN WE

 • Goed weer en een grote opkomst (zal wel een maximum worden opgelegd)
 • Inzet en medewerking van alle handelaars en bewoners van de Aldestraat. Dit is het uitgelezen moment om uw goodwill te tonen en mee te werken aan wat een zeer leuk evenement zou kunnen worden.
 • Op de website zullen de handelaars / personen een extra vermelding krijgen en hopelijk kunnen we dit dan ook nog eens vertalen naar wat persaandacht.
 • Er is inzet nodig zowel tijdens als na de normale openingsuren, dus dat mag geen excuus meer zijn om niet aanwezig te zijn of niet mee te helpen. Moretti en Valvekens zullen zelfs hun zaak speciaal sluiten om mee te werken aan dit project.
 • Ben jij bereidwillig om mee te werken aan dit project? Laat dan even iets weten aub? Spring even binnen bij Soup&Co. of stuur een mailtje naar admin@aldestraathasselt.be. Thanks!!!

ZONDAGOPENINGEN

Er zijn duidelijk voor- en tegenstanders wat betreft het voorstel ivm zondagopeningen die de stad Hasselt wil invoeren. Zowel online als offline kom je heel erg uiteenlopende meningen tegen.

Daarom lijkt het ons wel een goed idee om eens alle meningen van onze straat te verzamelen en door te geven aan de centrum-manager, Christiaan Kastrop.

Zet uw persoonlijke mening + verklaring waarom op een mailtje en stuur het door naar admin@aldestraathasselt.be. Wij zullen dit dan verzamelen en doorgeven aan de bevoegde instanties.  (laat aub niet leiden door wat iemand anders hiervan denkt)

Deadline donderdag 26 juli 2018.
Uw mening is van belang!

STRAAT DECORATIE

We zijn volop bezig met de bestelling van duurzame vlaggetjes voor boven de straat te bevestigen.
Wanneer we deze ontvangen zullen deze vervangen met die van de Belgische kleuren. Ook die manier moeten we maar eenmalig beroep doen op de hoogtewerker.

Andere akties worden verder besproken tijdens de volgende meetings.

Heeft u nog vragen of opmerkingen?
Laat het gerust weten via: admin@aldestraathasselt.be

Bedankt!